Sport

Sportkrönikan – 2020 in i 2021

Sport Våra sportfotografer Anette Hedin och Tero Väisänen summerar lite av det svåra året 2020 och ser fram emot ett mycket bättre 2021.

Anette och Tero

Hur blir sportåret 2021 egentligen? Nu har vi ett vaccin på gång som kommer att ändra på en hel del inom sportens värld.

Matcher med publik är något som många troligtvis har haft som nyårslöfte.

De som var sportintresserade förlorade en hel del besök på de olika idrottsplatserna runt Värnamo kommun. Många händelser skulle ha hamnat i glömska när det var publikfria matcher. Journalistikens roll är ju att bevaka olika händelser som inte skulle ha nått ut till allmänheten.

Vi har ju ständigt rapporter från olika krigsdrabbade hörn i världen av journalister och visst är det ett farligt jobb.

Under pandemin så gällde det nästan krigstillstånd för oss då vi fortsatte att hålla liv i sporten runt oss: Hålla koll på omgivningen, lyssna efter hostningar och framför allt visa respekt för utövarna att man höll sig på säkert avstånd för deras skull.

Våra klubbar runt om oss hade bra koll på restriktionerna som Folkhälsomyndigheten hade givit oss och vi kunde följa många lokala idrottshändelser med säkert avstånd.

Värnamo Södras P 03:or var något som vi fastnade för. Ett gäng med killar som har spelat ihop i många år briljerade i sin serie och som även tog titeln Smålandsmästare under hösten.

Värnamos Volleytjejer som hade en del problem med viruset spelade bra och höll sin position som ett etablerat elitlag mycket väl.

Innebandy i Värnamo stretade på, både dam och herr höll spelet på hög nivå.

IFK Värnamo tog snabbtåget tillbaka till superettan. Något som vi alla hade väntat länge på.

Ishockey var också en av de många sporterna som vi höll koll på medan åskådarna/publiken fick hålla sig hemma.

Här gällde det att leverera litegrann som sportfotografer och vi hoppas att det gick hem till läsarna under året.

Vi hoppas att pandemin kommer att bli ett minne under 2021 och självklart kommer vi att finnas kvar vid sidan av våra lokala sportklubbar i Värnamo.

Anette Hedin och Tero Väisänen

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *