Sport

SM-silver till Vaggeryds BTK

Sport Förra veckan spelades veteran-SM i bordtennis i Helsingborg.

Hans Fredén in action

Arrangörsklubb var BTK Rekord.

Vaggeryds BTK deltog med sex spelare i åldersklasserna 65, 70 ,75 och 80. Spelarna deltog i singel, dubbel och lag.

I singelspelet gick fyra av Vaggerydsspelarna vidare från poolspel till slutspel. De var Hans Fredén i HS 80, Mats Sanell i HS 75, Lars-Evert Eskilsson i HS 70 samt Leif Tybert i HS 65.

Bäst gick det som vanligt för Hans Fredén, som avancerade ända till final i HS 80. Där mötte han sin gamle antagonist Bo Torinsson från IF Ifo i Göteborg. Denne segrade efter en hård match med siffrorna 14–12, 8–11, 11–7, 6–11, 11–5. En silvermedalj alltså till Vaggeryds BTK och Hans Fredén.

I övrigt kan sägas att seriespelet också kommit igång efter juluppehåll. Veteranserierna är indelade i fyra divisioner, där Vaggeryds BTK deltar med tre lag, lag 1 i A-serien, lag 2 i B-serien och lag 3 i D-serien. I ungdomsserierna deltar Vaggeryd med två lag.

Vaggeryds BTK har också två seniorlag i seriespel. B-laget spelar i division 4, medan A-laget med Alexander och Björn Josephsson, Felix Taus, Adrian Hernandez Peréz och Albin Andersson spelar så högt upp som i nationell serie division 2. Där ligger VBTK för närvarande på sjätte plats efter att i förra sammandraget vunnit två fina segrar mot Huskvarna Södra IS med 8-6 och mot Kyrkhults BTK med 8-5.

Bo Torinsson och Hans Fredén före finalmatchen i HS 80

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *