Sport

SIS vann efter förlängning

Sport Skillingaryds IS tog sina första poäng i Alltrean efter 6–5 (2–0, 1–3, 2–2, 1–0) mot Sölvesborg.

Robin Hjalmarsson gjorde det avgörande målet 1.48 in på förlängningen. Sölvesborg hade då en spelare utvisad.

– Givetvis glad, det är den bästa känsla som finns när man spelar ishockey, kommenterar SIS-tränaren Felix Mattsson.

Segern satt dock långt inne. Sölvesborg spelade mycket fin ishockey och vann skotten med klara 47–23.

– De var tuffa att möta, ett riktigt välväxt lag och snabba på skridskorna, påpekar Felix.

SIS fick en fin start på matchen med 1–0 genom Axel Thulin och 2–0 genom Johan Ljungberg.

– En mycket bra förstaperiod, noterar Felix.

Ledningen var rättvis men i andra perioden hände något. Eller rättare sagt: inget hände för SIS. Sölvesborg dominerade perioden stort. SIS får tacka storspelande målvakten Robert Johansson för att det inte blev mer än tre insläppta mål i perioden. Johan Ljungberg gjorde SIS-målet

I paus inför tredje perioden bestämde sig hemmaspelarna för att gå in för att våga vinna. I stället kom ett snabbt underläge 35 sekunder in på perioden. SIS vände dock till ledning efter mål av Axel Thulin och Marcus Henriksson. SIS hade bud på 6–4, bland annat ett friläge. 5–5 kom i stället med fyra minuter kvar av perioden.

Sölvesborg fick en spelare utvisad 1.38 in på förlängningen och tio sekunder senare tryckte Robin Hjalmarsson in segermålet.

– Skönt att studsa tillbaka efter storförlusten i premiären mot Kalmar, säger Felix Mattsson.

Han berömmer hela laget och inte minst målvakten. Axel Thulin och Johan Ljungberg var viktiga med sina mål och de spelade mycket bra även i övrigt.

På söndag är det ny match på Movalla då Åseda kommer på besök. Det blir tufft då Åseda inlett med två klara segrar.