SIS första poäng i damtrean

Sport Efter två inledande förluster tog SIS i dag sin första poäng i damtrean efter 1–1 borta mot Taberg/Tenhult.

Även om SIS inlett med två förluster har det varit jämna matcher men man har släppt in lite för många mål i förhållande till spelet. I dag gick SIS in för att säkra defensiven och det lyckades mycket bra.
– Vi var lite ängsliga i början på denna svårbemästrade plan där vi också hade solen emot oss i första halvlek, säger tränaren Joakim Svanström.

1–0 kom inte helt ologiskt för hemmalaget med 10–15 minuter kvar av halvleken.

– Halvlekens sista fem minuter spelade vi mycket bra och det tog vi med oss till andra halvlek.

Andra halvlek var SIS bättre och kvitteringen kom helt rättmätigt efter 80 minuter. Det var Klara Sandberg som blev lycklig målskytt.

SIS gick in för att rädda en poäng men faktum var att trots det var det SIS som hade de främsta farligheterna under matchens sista tio minuter. Då var det nära 2–1.

– Vi är ändå nöjda med vår första poäng, säger Joakim.

Han rosar hela leget men lite extra till målskytten samt Viktoria Claesson och Stina Sandahl.

SIS har nu närmst två hemmamatcher: Torpa FF på onsdag och Fredriksdal/Äng på söndag.