SIS-förlust mot Trelleborg

Sport Skillingaryds IS förlorade kanske något överraskande i Alltvåan hemma mot Trelleborg, 3–4 (1–3, 0–1, 2–0).

Trelleborg fick en smakstart: ledning efter blott 26 sekunder. Axel Thulin svarade för periodens enda hemmamål, reducering till 1–3 efter 17.23.

I stället för väntad SIS-reducering kom 1–4 med 1.37 kvar av andra perioden.

SIS-reducering till 2–4 kom efter 50.20 genom Emil Thelander. 3–4 kom men först efter 59.12 genom Axel Thulin. SIS satsade på 4–4 men kvitteringen kom aldrig.

– Överlag en bra insats men det blev uppförsbacke då vi bjöd på målen i första perioden, säger Alexander Andersson som är assisterande tränare i SIS.

Killarna kämpade och kämpade och många fina målchanser. Sista reduceringen kom lite för sent för att man skulle ha en chans att nå kvittering och förlängning.

Målvakten Jonas Malm hörde till de bättre i SIS liksom Axel Thulin och Martin Maurer.

SIS vann skotten med 34–27 men det var föga trösterikt.

I morgon är det ny hemmamatch. Kalmar kommer på besök, serieledaren som inte tappat en poäng hittills. SIS-poäng i den matchen skulle vara en förstklassig sensation.