Sport

SIS förlorade derbyt mot GSK

SIS förlorade derbyt mot GSK

Sport I kväll har det varit hemmapremiär för Skillingaryds IS och det blev direkt derby mot Gislaveds SK.

Matchen slutade 2–4 (0–2, 1–1, 1–1) men hemmalaget förde spelet i de två sista perioderna och vann skotten totalt med 33–26.

Gislaved har efter konkurs byggt upp en ny organisation och till vissa delar även ett nytt manskap på isen. Även om SIS visade större spelskicklighet försvarade sig GSK bra.

SIS fick tidigt överläge tack vare en GSK-utvisning men gästerna jämnade sedan ut spelet och var något vassare i första perioden. I den andra och tredje styrde SIS mycket och gjorde mål genom Ronny Pettersson och Marcus Henriksson. GSK kunde hålla undan och avgjorde i slutet med 42 i tom kasse.

– En helt okej prestation, säger nye SIS-tränaren Felix Mattsson.

SIS har tyvärr drabbats ett avbräck då Alexander Andersson slutar med ishockey efter förnyade problem med en axel som hoppar ur led. Nu vågar han inte riskerar framtida men.

På spelarsidan har SIS det i övrigt ganska välbeställt med tre bra målvakter och diskuterar just nu med tre tilltänkta nyförvärv. En av dem är Axel Thulin som förra året spelade i Nittorp.

I söndags spelade SIS först träningsmatchen och man bortavann med vann med 4–0 över Skara.
–D et var mycket energi och inspiration i första matchen och vi styrde den från från första nedsläpp till slutsignalen, säger Felix

Målen i den matchen gjordes av Niklas Olsson 2, Johan Ljungberg och Marcus Henriksson.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *