Sirius för bra för IFK Värnamo

Sport IFK Värnamo var inte tillräckligt bra för att kunna hota topplaget Sirius i Uppsala.

Värnamograbbarna får åka med med noll poäng eftersom Sirius helt rättvist vann med 2–0. 15–2 i avslut för Sirius visar att rätt lag vann.

– Vi var inte tillräckligt på topp för att kunna rubba ett så bra lag som Sirius, säger IFK-tränaren Jörgen Petersson.

Han tycker inte att killarna var dåliga men man fick alldeles för mycket äga sig åt försvarsspel. De egna målchanserna var det tunnsått med.

– Vi var jättetajta bakåt men trots flera fina omställningslägen blev det inte bra avslut, noterar IFK-tränaren.

Killarna fastnade i anfallsförsöken och Sirius hade sällan problem i sin defensiv. Det hade å andra sidan inte heller IFK men med 15 avslut blir det gärna ett eller annat mål.

– Sirius första mål var en en kontring och det blev uppförsbacke för oss, säger Jörgen.

IFK försökte störa hemmalagets uppspel men var inte tillräckligt starka för att orka med det. Sirius har ett lag som har god chans att få kvala till Allsvenskan och är ett bättre lag än IFK Värnamo som kämpar för att rädda kontraktet med Superettan.

Mål via IFK-försvarare

1–0 kom efter 16 minuter och här hade Sirius lite flyt. Kingsley Sarfo tog hand om ett missat bakåtspel från IFK. Kingsleys skott styrdes på IFK-försvaren Alexander Blomqvist och gick i en båge över Björn Åkesson i målet.

Det gick inte att räkna till ett enda avslut från IFK i första halvlek mot tio för hemmalaget. 1–0 var verkligen inte i överkant.

IFK vaknade i andra halvlek och Dzenis Kozica var i matchminut 48 en hårsmån från att kvittera.

Sirius var bättre även i andra halvlek även om den var betydligt jämnare än den första. IFK var ju också tvingat att satsa framåt för poäng.

Carlos Gaete Moggia eller möjligen Tobias Englund hade efter 56 minuter ett fint läge till kvittering.

Sirius defilerade

2–0 kom efter fem minuter senare genom Stefan Silva och sista halvtimmen blev närmast defilering av hemmalaget.

IFK:s starkaste mannar denna kväll fanns längst bak med målvakten Björn Åkesson samt Alexander Blomqvist och Martin Claesson. På mitten och i anfallet var man inte tillräckligt bra idag.

Issam Jebali var avstängd och han håller normalt en hög klass. Det var givetvis ett avbräck att han inte var med.

Nu väntar närmast Ängelholm hemma, ett lag som börjat hösten mycket bra och som bara är en poäng efter IFK. Det är elvan och tolvan som möts och det känns som att IFK måste vinna.

– Vi är i god form, tillräckligt god för att vi ska kunna vinna, säger Jörgen Petersson förhoppningsfullt.

Om exakt en vecka får vi se hur det går.

Björn Åkesson i senaste matchen mot Sirius i Värnamo. Då som nu var han duktig. Arkivbild: Jim Carlsson.