Sport

Segerskytten blev utvisad

Sport Rydaholms GoIF tog i dag första segern i en synnerligen händelserik batalj mot Hällaryds IF från Blekinge.

Kenny Van fick nöjet att göra segermålet och strax därefter blev han utvisad.

Ja, det hände mycket på Kungshall denna blåsiga lördagseftermiddag. Det gavs och togs och ingen vek en tum i närkamperna.

– Det var kamp, ingen bra fotbollsmatch, sa Göran Hagberg, assisterande RGoIF-tränare,  som varit med om det mesta.

Två röda kort, åtskilligt fler gula och en ambulanstransport bjöd denna tillställning, som lockat strax över 100 åskådare. Att det blev så får domaren ta åt sig en del, då han inte tog tag i det hela från start.

För Nermin Usanovic blev det en dyster dag. Efter 20 minuter fick han spark i huvudet, kring örat och var av planen en kort stund.

En stund senare tog Hällaryd ledningen i samband med en frispark. Synnerligen smart slogs en passning till vasse Anton Johansson som hemmalaget helt glömt bort. Johansson fick fritt framåt, tog några steg och dunkade in 0–1.

– Alldeles för billigt, suckade RGoIF:s tränare Ilija Dobric.

Tio minuter senare var Usanovic åter i händelsernas centrum. En ny hög fot träffade skallen och det blev ett avbrott på sju-åtta minuter innan spelet kunde återupptagas. I samband med denna händelse fick en spelare i Hällaryd rött kort, tre (3) spelare i Rydaholm fick gult och några minuter senare hittade domaren också ett gult till gästerna.

Lyckades vända

Många lag har svårt att utnyttja spel i numerärt överläge, men inte RGoIF. I andra halvlek blev det helt andra takter sedan Hällaryd ägt första avdelningen.

Behar Gashi hade ett avslut som målvakten med nöd och näppe kunde tippa till hörna. På hörnan nickade Rydaholm i mål, men domarens pipa hade ljudit innan bollen var i mål. Orsak: frispark till Hällaryd.

Men efter prick en timme satt 1–1. Efter nick i stolpen blev det retur och med ett lågt skott var kvitteringen ett faktum genom Alejandro Sanchez.

Hällaryd stack emellan med en nick tätt över hemmaribban varpå Pierre Rosberg hade ett bra avslut som målvakten prydligt räddade.

Rydaholm skulle dock komma igen mer. Ivan Vasilj slog från kortlinjen ett delikat pass och fram störtade Kenny Van och slog in 2–1. Han blev så glad att han sprang ut mot långsidan och kramade om någon. Belöning för det blev ett gult kort.

Fyra minuter senare fick Kenny ett gult kort igen och därmed också det röda.

Till slut kom slutsignalen och Rydaholms GoIF hade – äntligen – vunnit.

– Det var starkt att vända. I samband med skadan fick vi ändra om, men alla ville och vi lyckades. Alla visade karaktär och jag måste berömma samtliga den här gången, sa en lättad Ilija Dobric.