Sport

Sandra tog SM-silver

Sport Sandra Salinger från Värnamo tog i helgen SM-silver i mountainbike.

Sandra Salinger till vänster tog SM-silver. Pressbild

Det vari går som SM i mountainbike maraton – XCM – avgjordes. Det var 84 km utslagsgivande bana som hade det mesta- härliga singeltrails, snabba skogsvägar, utmanande stigningar och vacker cykling utmed Vättern i Motala.

– Jag cyklade hem ett efterlängtat silver i damelit. Det var ett hårt race där jag chansade och lade in en stöt i det berömda Håleberget redan efter 10 km. Jag och Jennie Stenerhag kom loss och växeldrog för att hålla undan från övriga damer. Vi blev upphämtade men lyckades komma loss igen. I ett svagt ögonblick efter cirka 60 km tappade jag kontakten med Jennie och hon höll undan för mig hela vägen in i mål, berättar Sandra Salinger.

Hon var riktigt glad för att kroppen svarade.
– Ja, att cykla långlopp är krävande. Psyket ska klara påfrestningen och inte minst ska cykeln hålla ihop – lättad över att det var idag jag upptäckte att min sadel satt helt lös…

Man ska också ha support och hjälp med drickalangning utmed banan.
– En stor bonus är att min sambo, dotter och pappa är trogna supportrar. Gårdagen blev så där extra bra som jag har hoppats på och längtat efter länge, säger en lycklig Värnamocyklist.

Sandra Saling i kamp. Till slut blev det silver. Foto: Cykelkanalen.se

Taggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *