Sport

Sandra tog SM-brons

Sandra tog SM-brons

Sport Sandra Salinger från Värnamo tog SM-brons vid marathon i mountainbike.

Vann gjorde Jennie Stenerhag från Falu CK på tiden 2:48:39. Tvåan Åsa Erlandsson från Varberg MTH var 9:40 efter och trean Sandra som tävlar för Gnosjö FK var 12:05 efter segraren.

Jimmy Bodin från Värnamo CK kom på plats 21 i herrarnas lopp som också var över 75 km.

22 km nordväst om Örebro ligger Ånnaboda naturreservat och friluftsområde mitt i Kilsbergens storslagna natur. Ånnaboda är backigt med varierad terräng. SM-banan var hård, 75 km med tekniska stigar, snabba grusvägar och utslagsgivande backar.

 Sandra bestämde sig för att tävla i SM veckan före tävlingen avgjordes.

– Jag har inte haft några mål den här säsongen. Efter olyckan är det svårt att planera både träningspass och tävlingar. Jag får anpassa mig efter hur det känns just för dagen, säger Sandra.

Sandra råkade ut för en allvarlig olycka under en cykeltävling förra säsongen. Hon blev prejad in i ett träd och ådrog sig totalt 14 frakturer och bröt både ryggen och nacken. Återhämtningen efter olyckan har gått bra men hon är inte fullt återställd än.

– Veckan, dagarna och morgonen innan start fanns en viss oroskänsla. Olyckan har satt sina spår mentalt. Jag jobbar stenhårt med att fokusera på de bra sakerna och möjligheterna.

Det blev en tight tävling mellan andra- och tredjeplatsen.

– Jag såg Åsa en bit framför efter ca 25 km och när det blev läge stötte jag ikapp. Sedan höll jag och Åsa ihop. Men med en mil kvar släppte jag iväg Åsa uppför sista stigningen. Jag hade inte mycket kvar att sätta emot i den tuffa avslutande backen.

– Jag är väldigt glad och stolt över bronspengen, det är min första SM medalj.

Sandra Salinger på pallen. Privatbild

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *