Sammandrag från superettan och SHL

Sport I kväll har vi korta rapporter från fotboll och ishockey

Supportrar till Jönköpings Södra drog nog en djup suck av lättnad sedan laget med 2–1 på övertid tagit tre poäng mot Örgryte. Därmed tog J-Södra ett stort steg mot nytt kontrakt med superettan. Målen gjordes av Taylor Silverholt och Elias Nordström.

I samma serie räddade Öster 2–2 i bortamötet med Landskrona- Växjölaget kvitterade i minut 88 genom Adam Herdonsson. Det var hans första mål för säsongen. Gais tog sig förbi Öster i tabellen och är nu trea. Denna plats när serien är avslutad betyder kvalspel till allsvenskan.

HV 71 tog säsongens första seger i SHL när man krossade Oskarshamn med 6–2 i hemmahallen. Det stod 4–0 redan efter en period sedan HV gjort de tre första målen inom 90 sekunder. Henrik Borgström, Isac Brännström och tjecken Radan Lenc var målskyttar. Övriga mål gjordes av Oskar Stål-Lyrenäs, dansken Oskar Fiskar Molgård och Radan Lenc igen.

Det var fullsatt och festligt, 6 800 på läktarna.

Växjö fick det tufft med Rögle på bortais. Hemmalaget hade 2–0 efter en period. Efter 3–0 reducerade Växjö innan det blev spel i slutperioden. Rögle höll undan och vann med 3–1. Målet för Växjö gjordes av Marcus Sylvegård, hans andra i laget sedan han kom från Malmö  till den här säsongen.