Sammandrag från kvällen

Sport I kväll har vi korta rapporter från matcher med bland andra HV 71, Dalen och Jönköpings Södra.

I superettan hade Jönköpings Södra 1–0 mot Örebro efter mål av Peter Gwargis. Hemmalaget vände till 3–1 (0–1).

I innebandyns SM-slutspel för herrar är det Smålandsderby i den ena semifinalen. Kalmarsund besegrade Växjö med 5–3 och det står 2–2 i matchserien.

I SHL vann Rögle den avgörande kvartsfinal mot Oskarshamn med 4–1 men det stod 1–1 långt in i den tredje perioden. Klara för semifinaler är nu Rögle, Färjestad, Luleå och Frölunda.

HV 71 kan snart bli klar för den hockeyallsvenska finalen. Man har nu 3–0 i matcher mot Bofors Karlskoga. I dag vann HV på bortais med 5–3 (1–2, 2–0, 2–1)

I uppflytttningsserien till allettan var Dalen illa ute mot Nybro men kvitterade till 3–3 i slutet av tredje perioden. Matchen gick därmed till förlängning och här avgjorde Dalen till seger med 4–3.