Sport

Sammandrag från kvällen

Sport HV 71 fick problem mot Färjestaden. Läs kvällens hockeysammanhang här.

HV 71 visste att det skulle bli en tuff match mot tabelltvåan Färjestaden som jagar serieledande Växjö.

Matchen såg länge positiv och trots att HV 71 släppte in redan i första perioden så kvitterade de fem minuter senare.

I andra perioden visade Färjestaden att de var numret större och avgjorde matchen efter en halvtimmes speltid.

Henrik Borgström fick dock in ett tröstmål i sista perioden och stod därmed för båda HV:s mål men strax därefter utökade Färjestaden en sista gång.

Matchen slutade i förlust med 2-5, (1-1, 0-3, 1-1) men å andra sidan vann man antal skott med 33-20.

Färjestaden hänger i med endast ett poäng bakom serieledande Växjö medan HV 71 befinner sig 5 poäng nedanför nedflyttningsstrecket.

Text: Linn Törnberg