Sammandrag från kvällen

Sport Läs kvällens sammanfattningar här.

Inom ishockeyn har flera matcher spelats.

Vi börjar med Sveriges juniorlandslag som vann över Tyskland med 5–0, (1–0, 1–0, 3–0),

Hv 71 havererade i tredje perioden och förlorade med 3–5, (0-0, 1-2, 4-1) mot Modo hockey.

Alvesta vann den första matchen i hockeyettan södra (vårperioden) med 3–0 över Segeltorp. I samma serie vann Troja–ljungby över Huddinge med 5–1.

Även allettan södra har startat och där vann Dalen sin första match över Karlskrona med 2–1.

JIK:s herrar fick med sig en viktig poäng ifrån mötet med Pixbo när de tog matchen till förlängning. Efter fyra minuter av förlängningen fick dock Pixbo in det vinnande målet och klättrar upp på en tredjeplats i SSL medan jönköping hamnar på en 9:e plats precis under topp 8:a sträcket som är biljetten till slutspelet.

Matchen slutade i förlust med 5–6, (0–1, 2–1, 3–3, 0–1).

Vetlandas bandyklubb spelade oavgjort 5–5, (2–4) mot Sandviken och förblir därför på samma poäng i tabellen.

Text: Linn Törnberg