Sammandrag från kvällen

Sport Landslagen i handboll och innebandy har idag spelat matcher och Växjö besegrade serieledande Färjestaden. Läs sammanfattningen här.

Landslaget i handboll förlängde sin vinstsvit när de vann med 37–13 över Kamerun i huvudomgången i VM.

I innebandy så vann Sveriges landslag kvartsfinalen i VM mot Lettland med 13–3.

Samtidigt förlorade VIK ett målrikt derby mot Gnosjö med 5–8. Läs mer här.

Vetlanda bandyklubb lyckades göra mål efter 45 sekunder men förlorade ändå tillslut mot tabelltrean Sandviken med 3–5, (1–3) i Elitserien.

Inom hockeyn så har många matcher spelats idag. HV 71 föll i förlängningen mot Luleå med 3–4 och förblir näst sist i tabellen medan Växjö vann över serieledande Färjestaden med 4–2, (0–0, 0–1, 4–1).

Det var i tredje perioden som Växjö fick in tre mål på 4 minuter som satte press på Färjestaden. Trots att motståndarna lyckades kvittera så stängde sedan Växjö matchen genom att skicka in pucken i öppen kasse i 59:e minuten.

Växjö ligger dock fortfarande en poäng bakom Färjestaden och har en mer match spelad.

Text: Linn Törnberg