Rydaholm tog poäng i Alvesta

Sport Toppmötet Alvesta - Rydaholm i elitfyran slutade 2–2.

Hemmalaget tog ledningen fem minuter före pausvilan genom Alen Dzanic och det var på straff. Rydaholm deppade inte ihop utan kvittade i tidigt i andra halvlek genom Alen Barnjak. Laget tog ledningen minut 68 sedan Arianit Bunjaku slagit en frispark direkt i mål. I 84:e minuten fastställdes slutresultatet av Filip Karlsson.

En poäng kändes ändå som en förlust för ett Rydaholm som var en hand från att vinna och ge hemmalaget dess första förlust för säsongen:

– Ja, det var en tydligen hands vid deras 2–2 och även spelaren med gav att ha hade handen på bollen. Men domaren såg inte de, säger RGoIF-tränren Göran ”Wille” Johansson.

Sett till spel och målchanser måste Alvesta var nöjt med att man tog poäng. Rydaholm spelade nämligen en mycket fin fotboll och hade varit förtjänst tre pinnar. Då hade avståndet ned till närmst jagande Habo och Storckaryd/Rörvik varit sex poäng i stället för som nu fyra.

– Vi var klassen bättre i dag och jag är mycket nöjd med killarnas insats, berömmer Göran.

Klart godkänt till alla och extra till målskytterna samt som nästan alltid till Pierre Rosberg.

– En mycket välspelad match och den stora publiken bör ha haft roligt, säger Göran.

Närmast väntar Tranås hemma om en vecka. Sedan är det bara fyra spelomgångar kvar i elitfyran.

Text: Per Bunnstad