Sport

Rydaholm till trean

Rydaholm till trean

Sport Rydaholms GoIF besegrade Stensjön med 4–2 och därmed har tränarduon Göran ”Wille” Johansson och Göran Hagberg lotsat laget från elitfyran till division tre nästa år.

Mer text kommer senare.

Rydaholms nye tränare Göran Johansson har just Rydaholm som sin moderklubb och det är klart att det värmer hjärtat lite extra i dag.

– Fantastiskt, säger Göran som igen hade kunnat tro detta när säsongen börajde.

Förra året var närmast krisartat med mycket dåligt tränings intresse och det var med nöd och näppe man klarade sig kvar i elitfyran.

Till den här säsongen mönstrade Rydaholm ett nästan nytt lag och med Göran Johansson och Göran Hagberg som ansvariga tränare fick de stil på killarna.

– Det har blivit bättre och bättre för nästan varje match vi spelat och det finns mer att få utav det här gänget, deklarerar Göran Johansson.

I dagens match gjorde Rydaholm en suveränt bra första halvlek, Alen Barnjak svarade för 1–o och Zenel Dautaj för 2–0. Gästerna reducerade men alldeles före pausvilan kom psykologiskt viktiga 3–1 genom Alen Barnjak. Alen som är ny för året från Liljan i Värnamo är en utvecklingsbar spelare.

Efter 69 minuter gjorde Airanit Bunjaku 4–1 och tros en reducering i 80:e minuten var hemmasegern aldrig i fara.

Pierre Rosberg var som nästan alltid en fempoängare i RGoIF. Ivan Vasilj var oerhört nyttig. I övrigt mycket jämnt och stabilt.

Nu är det två matcher kvar som är utan betydelse för Rydaholm. Man följerutan kvalspel grannen Alvesta upp till trean. Förhoppningsvis för man behålla laget och tränarduon. Kanske blir det också några nya spelare.

Efter slutsignalen flödade skumpan och 2016 är Rydaholm åter i fotbollstrean. Därmed är man åter näst bästa kommuntag.

Text: Per Bunnstad

Foto: Krister Petersson

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *