Robert Glavas matchvinnare för WIK

Sport Waggeryds IK bortabesegrade serieledande Råslätt med 3–1 (1–1), båda målen gjorda av Robert Glavas.

Avgörandet av ”Robo” kom med bara någon minut kvar av matchen och sedan kom även 3–1. Mycket noterbart från slutet av matchen var att Råslätt hade två man utvisade när WIK gjorde de två sista målen.

Råslätt leder fortfarande serien ganska betryggande men spelarna var frustrerade. Man pressade stundtals kraftigt och särskilt i andra halvlek. WIK-försvaret var dock mycket stabilt och framåt hade man Robert Glavas som gjorde de två målen och spelade fram till det tredje.
– fast i övrigt ganska anonym idag, noterar WIK-tränaren Torbjörn Isaksson.

Det räckte dock att blixtra till tre gånger för ”Robo”.

WIK tog ledningen men hemmalaget lyckades kvittera och hade en ribbträff med 15 minuter kvar att spela. Där hade WIK änglavakt.

Sedan kom hemmalagets utvisningar i minuterna 93 och 85. Med två man mer var det nu WIK som pressade på. 2–1 kom efter 88 minuter och 3–1 två minuter in på övertid. Målskytt var Benit-Parfait Rugira.

Extra plus i WIK givetvis till Robert Glavas för hans målfarlighet samt målvakten Teofil Johansson, Johan Dahlros och Filip Lipovac.

– Det kändes befriande när 3–1 kom. Oerhört skönt att vinna. Nu blir det ännu mer spännande, noterar WIK-tränaren.

Närmast väntar serietvåan Habo hemma, sedan Aneby borta och i sista omgången Värnamo Södra hemma.

WIK är nu serietrea. Man passerade V-Södra med en poäng.