RÅS LB vann första kvalmatchen

Sport Visst tog RÅs LB ett kliv mot damernas division 2 när man på Rönneljung i Reftele skickade hem jönköpingslaget Torpa FF utan poäng från inledningsmatchen i kvalserien.

Siffrorna skrev still komfortabla 5–2 (4–-0).

RÅsLB gjorde strålande första halvlek även om målskyttet lät vänta på sig till 18:e minuten. Det var en hörna från Camilla Nilsson som Annie Pettersson fick en tå på.

– Ja, hörnan hade gått direkt i mål om inte Annie petat till den, säger tränaren Patric Avnegård.

Därmed var proppen mer eller mindre ur. Fyra minuter senare kom 2–0 genom Ann Sjöberg och ytterligare åtta minuter senare 3–0 på straffspark inslagen av Camilla Nilsson. Precis före pausvilan satte Amanda Kärdevik lagets fjärde mål. Det var således nöjda hemmatjejer som gick in till pausvilan.

– Kanske lite för nöjda, sade Patric, och vi tillät sedan Torps gå upp till 4–2.

Men när Emelie Sjögren gjorde 5–2 i 82:a minuten var saken definitivt klar.

I kvalserien ingår också Hillerstorps GoIF från division 2. De bortaspelar nästa veckoslut i Jönköping mot Torpa. RÅs LB får då en vilohelg innan det är dags att avsluta kvaläventyret på på Storåvallen i Hillerstorp om två veckor.