RÅS LB tog poäng av Alvesta

Sport RÅs LB - Alvesta slutade 1–1 (1–1) i damtrean.

Hemmatränaren Stefan ”Sviding” Svensson njöt tillsammans med den stora hemmapubliken av ett vilt kämpande RÅs LB. Med duktiga anfallare borta fick man satsa på en mer defensiv taktik och ställde upp med 5–4–1.

Alvesta tilläts dominera men hemmaförsvaret var tätt och släppte inte till särskilt många målchanser. Man hade också en storspelande debuterande målvakt i form av Alma Cederquist. Övriga som märktes lite extra var Elin Anvegård och Nadja Koskitalo.

Hemmamålet gjordes tidigt i matchen av Evelina Hansson och kvitteringen kom tio minuter före pausvilan.
– Alla kämpade storstilat i 92 minuter, säger en närmast rörd Sviding.

Alvesta leder serien i stor stil men i seriepremiären var RÅs LB nära poäng. Då föll man med 1–2 i slutet av matchen.

Den här gången fick man den poäng man borde haft då.

RÅs LB gav samtidigt Waggeryd en hjälpande hand. Waggeryd kommer att vinna serien om man vinner alla återstående matcher inklusive sista omgångens hemmamatch mot Alvesta. Det kan bli en stor seriefinal.

RÅs LB kämpar om att undvika nedflyttning och dagens resultat är viktigt såväl sett som en poäng som för självförtroendet.

Text: Per Bunnstad