Sport

Pust, WIK vann – nu blir det seriefinal

Sport – Jag är fortfarande skakis, säger Bengt Carlsson, tränare för Waggeryds IK efter knappa 4–3 (3–0) borta mot Burseryd.

Det såg ut att bli en klar WIK-seger efter mål av Idona Demaj, Elsa Åkerhag och Julia Gustavsson. I andra halvlek blev det dock en annan matchbild.

Hemmalaget reducerade till 1–3 och 2–3. Det blev nervöst hos WIK-tjejerna som inte fick spelet att stämma. Även om det blev 4–2 genom Moa Sågby kom en ny reducering och ännu mer nerver.

– Det var väldigt nervöst på slutet, säger WIK-tränaren.

Burseryd låg på för kvittering och en sådan hade betytt missad chans till serieseger för WIK.

Nu väntar i stället stor seriefinal hemma mot Alvesta som före i tabellen bara på målskillnad med bara seriefinalen kvar.

Stort plus till alla i WIK men lite extra till målvakten Camilla Bügel som gjorde flera fina räddningar. Moa Ekwurtzels första halvlek var också mycket bra.