Sport

Pengaregn över traktens idrottsföreningar – de fick mest

Sport Folkspel - som driver Bingolotto- har delat ut pengar till landets föreningar. Värnamo simsällskap fick 248 000, mest i Jönköpings län. – Det var en glad överraskning säger ordföranden Louise Johansson till Värnamo.Nu.

Foto: Pixabay

Det är inte första gången Värnamo simsällskap placerar sig högt upp bland länets föreningar. Louise Johansson berättar att en stor del av förklaringen är klubbens samarbete med butiker.
– Vi vill rikta ett stort tack till Kvantum och Matjätten som hjälper oss att sälja våra bingolotter. Deras hjälp är helt ovärderlig för det här resultatet, säger hon.

Hur kommer pengarna göra nytta för er?
– Föreningen har ganska stora kostnader. Dels hyr vi simhallen. Vi har anställda tränare och ledare. Vi erbjuder träning, läger och tävlingsverksamhet och det vill vi kunna göra utan att var och ens ekonomiska ställning ska vara avgörande. Den här intäkten bidrar till att vi kan hålla nere kostnaderna för våra medlemmar.

Louise Johansson betonar flera gånger under intervjun hur tacksam hon är gentemot butikerna som hjälper dem med försäljningen. Men även simgrupperna drar sitt strå till stacken.
– Jag tycker vi är driftiga att sälja. Både lotter, men vi försöker även ha andra säljkampanjer, bland annat pasta och grillkol. Vi försöker involvera många genom att ha ett utbud som passar alla.

Här är klubbarna i Värnamo och Vaggeryd som får mest pengar från Folkspel:

Värnamo Simsällskap – 248 000
Värnamo GIK – 124 543
Skillingaryds SK – 118 511
Värnamo Södra FF – 109 545
Rydaholms GoIF – 73 571
Skillingaryd FK – 71 351
Waggeryds IK Bandy – 63 370
Bors SK – 61 141
Hångers IF – 56 537
Dannäs SK – 39 600

 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *