Pamic avgjorde för VGIK

Sport Värnamo GIK ordnade tre poäng i Sävsjö i kväll, 3–2 (1–1, 1–0, 1–1)  mot HA 74 sedan John Pamic avgjort med sitt 3–2 i slutperioden.

Hemmalaget vann skotten med 46–26 (11–13, 20–8, 15–5) men VGIK-målvakten Alexander Emanuelsson var som nästan alltid i briljant slag.

HA tog ledningen mitt i förstaperioden men i spel fem mot tre kvitterade Kalle Berggren. I andra perioden första spelminut gjorde Victor Wallin 2–1. HA kvitterade 7.28 in på slutperioden i spel fem mot fyra. Sedan kom segermålet med 5.33 kvar av perioden. Det var Kalle Berggren spm spelade fram John Pamic.

Efter en jämn förstaperiod dominerade HA stort och särskilt när VGIK hade spelare utvisade:
– För en gång skull lite flyt och det var en av värsta ”stölderna” jag varit med om, säger VGIK-tränaren Maths Carlrgren ödmjukt.

HA pressade
HA hade stort tryck i andra och tredje perioden men VGIK spelade skickligt, ”boxade” ofta ut hemmaspelarna så att skotten ofta kom långt utifrån.

– Hela vårt lag visade stort hjärta, noterar tränaren.

Målvakten var klart dominerande men lite extra plus även till backparet Henrik Ruud och Robin Holmström samt Alexander Heiel.

Nya från Troja Ljungby
VGIK hade till kvällens match lånat in två spelare från Troja Ljungby, Dennis Bernhardtz och
Alfred Andersson.
– De tillförde vårt lag en hel del och vi tog in dem då vi haft flera spelare skadade. Nu kunde vi därför genomföra en match med fyra femmor, säger VGIK-tränaren.

Men när nu VGIK får tillbaka ett par tidigare skadade killar är det kanske inte så säkert att Ljungbykillarna fortsätter i VGIK-dressen.

Tack vare seger är det nu rekordjämnt i tabellen och närmast har VGIK att ta sig an Nittorp i Aplarinken på söndag.