Sport

Ola berättade en framgångssaga

Ola berättade en framgångssaga

Sport Värnamo GIK hade bjudit i handbollslegenden Ola Lindgren till möte på Hotell Tre Liljor i Värnamo i dag.

65 personer fick lyssna till Olas och handbollslandslagets framgångssaga. Därtill är Ola en man som kan fängsla en publik som bara sitter stilla och lyssnar i nästan en timme på en av landets genom tiderna främsta spelare och ledare.

VGIK hade bjudit in medlemmarna i sin Executive Club och denna gången var det extra många på plats.
– Vi ville också bjuda in en del andra och det var kring 65 personer på plats, ett 20-tal mer än vanligt, berättar Viktor Magnusson, ledare i VGIK som tillsammans med Tomas Heiel höll i trådarna denna fredags frukostmöte på Tre Liljor.

För den som inte är påläst om Ola Lindgren så kan vi inleda så här:
• Född 29 februari 1964 i Halmstad
• Debuterade i hemstadens allsvenska Drott 1981
• Proffs i tyska Dutenhofen, Düsseldorf och Nordhorn
• 376 A-landskamper
• VM-guld 1990 och 1999, EM-guld 1994, 1998, 2000 och 2002 samt OS-silver 1992 i Barcelona, 1996 i Atlanta och 2000 i Sydney
• Handbollstränare sedan 2012 tränare för mästarlaget IFK Kristianstad
• 2008–2016 tillsammans med Staffan Olsson förbundskapten för Sveriges herrlandslag med OS-silver 2012. I september 2016 slutade radarparet och lämnade över till Kristján Andrésson

Förutsättningen inför mötet var att Ola skulle tala om vikten av att förstå hur vi är mot varandra i en grupp. Nyckeln till framgång i ett lag – oavsett om det gäller idrott eller företagande – är enligt Ola att varje individ jobbar hårt och efter en gemensamt utsatt röd tråd. Samtidigt är det viktigt att individen också får komma till tals och inte känna sig utanför. Alla i teamet ska vara en del i gänget. Detta var receptet som byggde vår framgångsrika handbollslandslag på 90-talet och detta är enligt Ola receptet för all form av verksamhet där lagarbetet förekommer.

Detta koncept stämde också väl med vad han berättade och det gick lekande lätt. Men egentligen är han inte ute och föreläser. Det här var en engångsgrej mer eller mindre. Han tyckte dock att det var trevligt att få komma till Värnamo.

Under helgen presenterar vi ett längre tv-inslag från Olas föredrag.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *