Ny 3–0-seger för WIK dam

Sport Waggeryds IK ångar på i damtrean och för andra matchen i rad stod Hillerstorp för motståndet.

Det blev liksom senast 3–0 för WIK, denna gången på bortaplan.

WIK har ofta börjat matcherna tveksam men i kväll tog det fart direkt. Efter fem minuter stod det 2–0 efter mål av Emilia Carlsson och Elsa Åkerhag.

– Sedan tappade vi i tempo, noterar WIK-tränaren Bengt Carlsson.

hemmalaget tilläts jämna ut spelt men WIK kontrollerade ändå matchen på ett bra sätt. I andra halvlek gjorde Elsa Åkerhag sitt andra mål fram till 3–0.

– Vi gör det vi ska men inte mer.

WIK vinner och är ofta något bättre än motståndarlaget, sällan helt överlägset.

Camilla Bügel i målet höll nollan för tredjematchen i rad och agerade åter stabilt. Hon var bäst i WIK och uteförsvaret får också extra plus.

Genom segern hakar WIK på serieledande Alvesta:

– Det var en extra bonus att Alvesta bara fick oavgjort i går. Visst skulle det var fint om vi vinner kommande matcher så att det blir en seriefinal i sista omgången.