Sport

Nu är Janne presenterad

Nu är Janne presenterad

Sport När EM i Frankrike avslutas i sommar tillträder samtidigt det svenska herrlandslagets nye förbundskapten: Janne Andersson, IFK Norrköpings nuvarande guldmanager.

– Just nu är jag bara ödmjuk och tacksam. Det är ett hedersuppdrag och en utmaning som ska bli väldigt spännande att anta, säger han till Svenska Fotbollförbundet.

När Erik Hamrén meddelade att han efter EM i sommar avslutar uppdraget som förbundskapten för herrlandslaget inledde SvFF direkt arbetet med att rekrytera hans efterträdare.

I tisdags ställde sig en enhällig förbundsstyrelse bakom förslaget om vem som ska överta rodret. Det blir alltså IFK Norrköpings nuvarande manager Janne Andersson som i september inleder med att styra landslaget genom ett VM-kval.

– Vi är väldigt stolta över rekryteringen av Janne Andersson och det känns bra att vi redan nu kan presentera vår näste förbundskapten, vilket bland annat möjliggjordes av den professionella hanteringen av IFK Norrköping som gjorde att alla pusselbitar snabbt föll på plats, säger generalsekreterare Håkan Sjöstrand och fortsätter:

– I första hand sökte vi förstås någon med erfarenhet och gediget fotbollskunnande. Det får vi i och med rekryteringen av Janne Andersson, som dessutom är en mycket engagerad person, men också med en stor dos integritet.

Och Janne Andersson ser redan fram emot utmaningen.

– Ja, så småningom sjunker den här första känslan in och uppdraget blir en realitet, en verklighet. Det är då man börjar jobba, och det är då det gäller att göra det bra helt enkelt.

Hur ska du följa landslaget under EM, framför TV:n eller på plats i Frankrike?

– Helst på plats i Frankrike, men det beror ju på om jag får tag på biljetter förstås, säger Janne Andersson.

Janne Andersson kommer att fortsätta leda IFK Norrköping till och med omgång 12 i Allsvenskan, sista matchen blir den mot Elfsborg hemma 29 maj.

Janne Andersson
Ålder: 53 år.
Familj: Hustru Ulrika, två döttrar, Louise och Julia.
Bor: Norrköping.
Bakgrund: 30 år som ­fotbollstränare, varav 18 säsonger i Allsvenskan.

Klubbar som spelare
Alets IK, 1979–1986, IS Halmia, 1987, Alets IK, 1988–1992

Klubbar som tränare
Alets IK (flick och dam) 1980-1984 (huvudtränare), Alets IK 1988–1989 (spelande tränare), Halmstads BK 1990–1992 (andretränare), Laholms FK 1993–1999 (huvudtränare), Halmstads BK 2000–2003 (andretränare), Halmstads BK, 2004–2009 (huvudtränare), Örgryte IS 2010 (huvudtränare), IFK Norrköping 2011– 2016 (manager).

Utbildning
Idrottspedagoglinjen vid högskolan i Halmstad, 1984-1986, Proutbildning 2008-2009.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *