Nio mål när Plitvice vann

Sport För en vecka sedan vann Plitvice från Vaggeryd med 6–5 i damfyran och i dag blev det också seger och målrikt, 5–4 (3–3) borta mot Sommen.

Därmed har Plitvice som debuterade med damfotboll i år spelat färdigt och man blir trea eller fyra i serien.

Lite smolk i glädjebägaren var att Plitvices målvakt Nikolina Celebija vid ställningen 3–3 i slutet första halvlek fick en otäck skada med befarad hjärnskakning.

Utespelaren Susanne Aaby fick ställa sig mellan stolparna och gjorde det bra.

Hemmalaget inledde klart bäst och hade 2–0 redan efter tolv minuter. Vaggerydstjejerna lät sig dock inte nedslås utan man kämpade sig in i matchen. Som så ofta var det skyttedrottningen Magdalena Pavlov som angav tonen. I dag gjorde hon alla fem målen.

Av övriga i laget ett litet extra plus till Emma Gunnarsson.

– Jag vill tacka alla kring lagt med Håkan Gunnarsson, sponsorer och andra som hjälpt till i år, säger tränaren Mirko Coric.