Sport

Martina och Tilda i Dam-EM

Martina och Tilda i Dam-EM

Sport Dam-EM på Hooks GK kan bli en riktig publikfest för regionens golfentusiaster.

Det står nu nämligen klart att fem lokala spelare från Hook, Värnamo, Gränna och Jönköping och är med och kämpar om segern. Bland dem märks Martina Edberg och Tilda Green.

Den 20–23 juli gör Europas bästa amatörgolfare upp i European Ladies Amateur Championship på Hooks GK. Totalt deltar 144 spelare från 16 nationer och intresset har varit stort. Många känner sig kallade, men inte alla är utvalda:

– Totalt har europeiska golfunionen EGA fått in runt 200 anmälningar till de 144 platserna vilket har gjort uttagningen till en nagelbitare. Sammanlagt finns det med 19 svenska spelare varav fem kommer från regionen, konstaterar Jon Molneklev som är projektledare för Dam-EM på Hooks GK.

Sedan tidigare står det klart att Hooks egen Martina Edberg är kvalificerad för tävlingen.

Även Linn Andersson, numera Barsebäcks GK men fostrad i A6 GK, är direktkvalificerad. Men Hooks GK och Svenska Golfförbundet har också fått så kallade ”wild cards” att dela ut.

– Cajsa Persson från Jönköpings GK, Tilda Green från Värnamo GK och Louise Henningsson från Gränna finns alla med bland dem. Det känns verkligen jätteroligt att vi har så många duktiga damgolfare från regionen med i startfältet – inte minst är det kul för publiken!, säger Jon Molneklev.

På vanliga tourtävlingar är två av dagarna kvalificeringsdagar, därefter görs den så kallade cuten där omkring halva spelfältet går vidare till de två finaldagarna.

– Men i den här tävlingen får alla spelare vara med tre dagar så det finns gott om möjligheter för publiken att vara med att se våra lokala spelare, förklarar Jon Molneklev.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *