Marcus poängräddare för VGIK

Sport Värnamo GIK fortsätter att ha det tungt i hockeytvåan.

I kväll blev det förlust med 3–4 (1–1, 1–2, 1–0, 0–1) mot Jonstorp. Därmed tappar VGIK mark i kampen om en slutspelsplats som går till de tre främsta lagen. Men trots förlusten får VGIK vara nöjt med att man räddade en poäng tack vare att Marcus Bengtsson kvitterade när det återstod blott 1.24 av den tredje perioden.

Det var mycket uppförsbacke för VGIK den här kvällen i Aplarinken.
– Ja, det var ingen bra början men killarna visade stor moral i tredjeperioden och det är jag mycket glad över, säger VGIK-tränaren Maths Carlgren.

VGIK såg ut att förlora under ordinarie speltid men i slutet kunde Marcus Bengtsson efter krigande framför gästernas mål trycka in 3–3.

– Synd bara att det tog slut så fort i förlängningen där vi först hade en bra målchans, säger Maths Carlgren.

Med tanke på formeringen i tredje perioden var VGIK förtjänt av seger. En sådan hade också betytt mycket i kampen kring slutspelsstrecket.

Maths ger trots förlusten beröm till alla för deras moral. Lite extra rosar han Victor Koppelo, Robin Holmström och Philip Eriksson.