Sport

Lillebror slog storebror

Sport På nybyggda Skedala Hed Arena i Halmstad var det ett intressant toppmöte i fotbollstrean.

Hemmalaget Snöstorp/Nyhems FF mot Gnosjö IF.
Och lite speciell var matchen i matchen mellan välkända fotbollsbröderna Bujar och Behart Ferizi.
Bujar återfinns numera i gulsvarta Gnosjö IF och Behart i rödgröna Snöstorp/Nyhem.

Det blev seger för lillebror Behart då hans lag på avslutande tjugo minuter vände 1–2 till 3–2 efter att Gnosjö tidigt i andra halvlek vänt underläge till ledning med 2–1.
Möjligheterna för Gnosjö att vinna trean grusades nu betänkligt.

Bujar har hunnit bli 29 år och trivs i sin roll spelande tränare i Gnosjö. Han har satt tydliga avtryck enligt GIF-ledare ned sin ledarroll i laget. Han var tidigare en fruktad målskytt i IFK Värnamo när han tidigt fick chansen i A-laget. Sedan har hans karriär också innehållit kortare sejourer i Limhamn/Bunkeflo och Husqvarna FF.

– Hoppas verkligen vi får ha kvar ”Buje” i våra led, löd förhoppningen från de GIF-ledare jag pratade med efter matchen.

Behart, 22 år, har efter inledningen på sin karriär hunnit med en kort utlåning till Öster och hann då debutera i allsvenskan. Sedan åter i IFK för att under våren varit fotbollsfri. En flytt till Halmstad i höstas gjorde att klubbvalet blivit Snöstorp/Nyhems FF.
– En bra nivå att göra en återstart i, menar Behart.

Förmodligen väntar kommande studier Halmstad.
– Jag har lovat Snöstorp/Nyem att spela för dem under hösten. Suget efter fotboll är tillbaka. Sen får man se vad som händer. Jag håller ögon och öron öppna…