Sport

Lillebror slog storebror

Lillebror slog storebror

Sport På nybyggda Skedala Hed Arena i Halmstad var det ett intressant toppmöte i fotbollstrean.

Hemmalaget Snöstorp/Nyhems FF mot Gnosjö IF.
Och lite speciell var matchen i matchen mellan välkända fotbollsbröderna Bujar och Behart Ferizi.
Bujar återfinns numera i gulsvarta Gnosjö IF och Behart i rödgröna Snöstorp/Nyhem.

Det blev seger för lillebror Behart då hans lag på avslutande tjugo minuter vände 1–2 till 3–2 efter att Gnosjö tidigt i andra halvlek vänt underläge till ledning med 2–1.
Möjligheterna för Gnosjö att vinna trean grusades nu betänkligt.

Bujar har hunnit bli 29 år och trivs i sin roll spelande tränare i Gnosjö. Han har satt tydliga avtryck enligt GIF-ledare ned sin ledarroll i laget. Han var tidigare en fruktad målskytt i IFK Värnamo när han tidigt fick chansen i A-laget. Sedan har hans karriär också innehållit kortare sejourer i Limhamn/Bunkeflo och Husqvarna FF.

– Hoppas verkligen vi får ha kvar ”Buje” i våra led, löd förhoppningen från de GIF-ledare jag pratade med efter matchen.

Behart, 22 år, har efter inledningen på sin karriär hunnit med en kort utlåning till Öster och hann då debutera i allsvenskan. Sedan åter i IFK för att under våren varit fotbollsfri. En flytt till Halmstad i höstas gjorde att klubbvalet blivit Snöstorp/Nyhems FF.
– En bra nivå att göra en återstart i, menar Behart.

Förmodligen väntar kommande studier Halmstad.
– Jag har lovat Snöstorp/Nyem att spela för dem under hösten. Suget efter fotboll är tillbaka. Sen får man se vad som händer. Jag håller ögon och öron öppna…

Erik Sjöberg

Behart och Bujar Ferizi

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *