Sport

KIF-poäng i Hjortsberga

Sport Kärda IF spelade i kväll på en arena de aldrig tidigare besökt.

Nämligen Blidavallen där hemmalaget Hjortsberga IF tog emot. Det blev en spännande batalj som slutade 1–1 (0–1).

Det var två lag med samma tabellfacit frånsett att Kärda hade ett plusmål mer. Och, så är det därmed också efter det oavgjorda resultatet.

I en match som kunde slutat hur som helst. Hjortsberga var en positiv överraskning med grabbar som jobbade och sprang mycket och som klart dominerade första halvlek.

– De löpte kopiöst och vi fick aldrig i gång något spel, suckade KIF:s spelande tränare Oscar Petersson.

Ändå var det Kärda som ledde efter första halvlek. Redan i tolfte minuten slogs en lång delikat djupledspassning, Dennis Andersson ruschade loss och rullade säkert in 0–1 förbi HIF:s utrusande målvakt.

Därefter var det nära kvittering i en kalabaliksituation som utmynnade i en hörna som blev resultatlös. I samband med en varning för hemmalaget följde en bra frisparksvariant av Kärda, men avslutet gick snett. Hjortsberga hade också ett avslut som Emanuel Heijel i KIF-målet tippade till hörna.

Frispark rakt i mål

Fyra minuter in på andra halvlek drog en hemmaspelare på sig sitt andra gula kort och KIF fick spela elva mot tio.

– Vilket vi inte lyckades utnyttja, konstaterade Oscar Petersson.

I stället kom kvitteringen tidigt. En boll som missbedömdes av Heijel och KIF-försvaret och som därmed seglade in bortre måldelen.

Hjortsberga fick extra energi, malde på, men inför slutkvarten manade Kärdas lagkapen Victor Eriksson på sina kompisar. Det gav effekt, ty Kärda flyttade upp spelet och tryckte på rejält.

– Jag missade ett läge, fick ett nytt och drog bollen i stolpen, återgav Petersson.

Det hade varit värt ett bättre öde, men 1–1 stod sig.

• Nöjd med en poäng?

– Nej, klargjorde Oscar.

– Det får vi vara som det utvecklade sig, tyckte lagledaren Kjell Eriksson.

Och, en poäng på bortaplan är aldrig fel och bättre än ingen alls. Kärda kan bättre och det gäller att få i gång passningsspelet lite enklare.

Plus till Heijel i målet, Victor Eriksson i backlinjen och Dennis Andersson på kant och topp.