Sport

Kärda utslaget i cupen

Sport Cupsagan för Kärda IF är slut för den här gången.

Det blev förlust i kväll på Sträntevallen mot IFK Grimslöv/Västra Torsås med 1–4 (1–2).

– Tycker vi stod upp bra och var länge med i matchen, säger KIF:s sympatiske lagledare Kjell Eriksson.

Direkt från start var det offensiven som gällde. Först var det Grimslöv/Torsås som tog ledningen på sitt första avslut. Kärda hade helt tappat markeringen och en motspelare fick slå in 0–1. Tid: 2.20.

Men, Kärda kom igen och utnyttjade också sin första chans. Nyförvärvet Dennis Andersson kvitterade till 1–1. Tid: 4.50.

Båda lagen spelade sedan lite mer kontrollerat, men på en hörna för gästerna var KIF inte beredda. Hörnan slogs och utanför alla spelare vid målet klackades 1–2 in förbi samtliga. Snopet, är ordet.

Boll i ribban

Gästerna hade sedan kontroll på händelserna, men det hände inte så mycket förrän sista tio minuterna. Kärdas målvakt Emanuel Heijel fick göra en kanonräddning vid utrusning och två minuter senare var 2–2 synnerligen nära. Oscar Peterssons passning till Dennis Andersson var från den högre skolan. Andersson var loss på vänster, drog till – i ribban!

Därefter hade Dennis ett nytt läge, skar in från vänster men kom för nära och avslutet på målvakten. Precis före pausvilan kom ett tredje läge då Adrian Redes tog sig fram i skottläge, sköt hårt men målvakten tippade till hörna.

– Hade vi haft 2–2 i paus hade det varit lättare att få mer energi, spekulerade Kjell Eriksson.

Ty, i andra halvlek tog gästerna över och radade upp chanser som ofta sköts utanför KIF:s målbur. Kärda stack upp emellanåt, men hade svårt att skapa några frilägen. Eller gjorde Heijel härliga ingripanden.

Grimslöv fortsatte att mala på och det betalade sig med två mål i slutskedet.

– Det rann i väg lite, men förlusten är inget att säga. De var bättre, erkände Eriksson.

Smålandscupen är därmed över för KIF, som kan satsa allt på seriespelet.

– Vi har match redan på fredag här hemma mot Torpa och det är viktigare, menar KIF-ledaren.

Ja, då ska nog chanserna vara större och dagens match blev en bra genomkörare. Några spelare stack ut extra. Emanuel Heijel i målet var lysande, Oscar Petersson stor dirigent på mitten och på kanterna hade KIF sina allra bästa lirare, Dennis Andersson och Adi Redes.

Matchfakta

Smålandscupen, omgång 1

Kärda–IFK Grimslöv/V. Torsås

1–4 (1–2)

Mål: 0–1 (3) Robin Frank, 1–1 (5) Dennis Andersson, 1–2 (10) Claes Lavesson, 1–3 (84) Robin Frank, 1–4 (90+1) Markus Frank.

Avslut på mål: 11–13 (5–7).

Avslut totalt: 17–27 (7–14).

Hörnor: 6–6 (1–2).

Domare: Stefan Andrade, Gislaved.