Joel WIK:s matchvinnare

Sport Med ett mål två minuter före full tid såg Joel Storck till att Waggeryds IK fick en ny trepoängare i Elitfyran.

Joel gjorde också lagets andra mål när han utökade lagets 1–-0-ledning i första halvleken till 2–0. WIK vann över Gislaveds IS med 3–2 (2–1)

WIK inledde med två mål i samband med hörnor den första kvarten. Efter sex minuter stötte Johan Dahlros in ledningsmålet och sju minuter senare fick Joel på att volleyskott efter att en GIS-försvarare nickat undan.

– Efter en mycket bra halvtimma försvann vårt fina spel och gästerna kunde kvittera precis före paus, säger WIK-tränaren Torbjörn Isaksson.

Andra halvlek gick i GIS favör spelmässigt sett. I 72:a minuten får WIK en utvisning och tre minuter senare kvitterade GIS. Sen var det GIS som jobbade hårdast för ett avgörande.

– Vi får kämpa för att hålla undan och klara en poäng. Men så kommer då Joel avgörande mål två minuter före slutet, berättar Torbjörn.

– Man tackar förstås aldrig nej till tre poäng även om det inte riktigt kändes som att vi var värda det, avslutar Torbjörn.

WIK har nu ett bra utgångsläge inför fortsättningen genom de senaste segrarna och finns med seriens topp och kampen om de fyra främsta åtråvärda platserna. Ettan och tvåan går upp i division3 medan trean och fyran får kvalspela om en uppflyttning.

Edvin Forsman och Sebastian Holmström får bästa WIK-betyget tillsammans med målvakten Mikael Pettersson.