Inget kvalspel för SIS

Sport Trelleborg besegrade Skillingaryds IS med 6–3 (2–0, 3–2, 1–1) och därmed står det klart inför sista omgången att SIS inte når kvalspel.

Hemmalaget hade 5–0 14 minuter in på mittperioden. SIS vaknade då lite till liv och reducerade genom Alexander Pettersson och Marcus Henriksson. SIS reducerade i början ab tredje perioden genom Ronnie Pettersson, men närmare än så kom man inte Hemmalaget gjorde i stället 6–3 med 2.20 kvar att spela.

Skotten var hela 54–27 men det speglar inte matchen:
– Det är kanske relevant hur de räknade skotten men vi förlorade trots att vi gjorde en helt okej match, säger SIS-tränaren Felix Mattsson.

Hemmalaget var klart effektivare men när SIS gick från 0–5 till 3–5 hade man bud på fler reduceringsmål.

SIS hade ganska många klara chanser och förutom målen kan noteras att man missade en straff.

SIS har långa stunder spelat bra mot lagen i Alltrean men ibland har man inte orkat:

– Lägstanivån har varit alldeles för låg, noterar Felix.

I morgon spelas sista matchen. Diö kommer på besök till Movalla, det enda laget som ligger efter SIS i tabellen. SIS har tio poäng mot fem för Diö.