Ingen poäng men mycket peng för V-Södra

Sport Det såg ut att bli 0–0 i ”enkronasmatchen” Värnamo Södra - Anderstorp men i 87:e minuten gjorde gästerna matchens enda mål.

V-Södra har nu förlorat båda seriematcherna mot mittenlaget Anderstorp och det duger inte om V-Södra ska gå upp i trean eller få kvalspela dit. På papperet har V-Södra ett lag för att kanske vinna serien men det räcker inte att vara en pappersprodukt. Man måste också producera mål. V-Södra har annars varit starkt framåt med endast en match utan nätkänning framåt.

I kväll borde det också ha blivit minst ett par mål mot ett defensivt AIF vars taktik mer än väl höll. Utan tvekan hade man valt att kontringsslå och täppa till allt man kunde framför sin målvakt.

När många väntade på 1–0 för hemmalaget fick i stället AIF en hörda.

– Våra killar verkade sova då och det bleb mål, säger S-Södras tränaren Göran ”Wille” Johansson bedrövat.

– Det var som Island i EM, konstaterar Göran om AIF-taktiken.

Han tycker att V-Södra borde ha haft 2–0 redan efter 20 minuter men killarna visade en provkarta hur ma bitne gör mål trots fina lägen.

Hemmalaget föll in i det låga AIF-tempot och det gjorde att chanserna avtog i slutet av andra halvlek.

Andra halvlek var ungefär likadan.

David Persson och Victor Eriksson i försvaret bar bäst hos hemmalaget. Framåt var det stundtals bra spel men sämre beställt med avslutningarna.

Det bästa den här kvällen på Finnvedsvallen var publiksiffran, säkert kring 400 och en rejäl slant i kassan då det var över 100 sponsorer som vardera får punga ut med en krona per åskådare.

V-Södra hade dock behövt poäng i stället för en stor peng. Nu knackar Waggeryd på dörren föra tt ta över den kvalplats som V-Södra har. Åtminstone fram till morgondagens möte Råslätt – Waggeryd. WIK-seger mot serieledaren betyder att man tar över V-södras fjärdeplats.

Text: Per Bunnstad