Sport

Iljia Dobric tränar Rydaholm

Iljia Dobric tränar Rydaholm

Sport Rydaholms GoIF har gjort klart med en ny tränare inför återkomsten i division tre.

Ilija Dobric som tränade laget halva säsongen 2014 kommer tillbaka. I övrigt kan noteras att Arianit Bunjaku som var lagets kanske bäste spelare förra säsongen fortsätter.

Något oväntat försvann Göran ”Wille” Johansson till Värnamo Södra efter bara en säsong som tränare i RGoIF. Det gick överraskande bra för laget som tog steget upp i trean igen.

Ilija kom in som tränare i RGoIF hösten 2014 då laget låg långt efter i fotbollstrean men trots en uppryckning lyckades man inte karla sig kvar i trean. Man hade en alldeles för tunn trupp och Ilija såg ingen anledning att fortsätta träna. Han valde i stället att träna Åryd utanför hemstaden Växjö.

Nu ser Ilija verkligen fram emot att träna laget igen då förutsättningarna ser mycket bättre ut. Man har en bred trupp och killar som vill lägga mycket tid på sin hobby, att spela fotboll.

– Jag är verkligen sugen på detta. Ser framemot att träna Rydaholm igen, som var min första klubb när jag kom till Sverige, säger Ilija.

Han pekar på att RGoIF är en bra klubb och med en bred trupp blir det andra förutsättningar än 2014.

– Ilija hade jättebra träningar men förutsättningar var inte så bra 2014, noterar Patrik Gustafsson som är ordförande i fotbollsektionen hos RGoIF.

På torsdag finns Ilija på plats när RGoIF har träning och ett antal tilltänkta nya spelare är också med.

Just nu håller RGoIF på att skaffa besked från spelarna i årets trupp hur det blir med fortsättning. Ingen mer än Feriz Bajrami verkar försvinna. Feriz tränar åter med Ljungby IF. Alla har inte sagt ja men Patrik hoppas att de gör så.

– Dessutom hoppas vi komplettera med 4–5 man, säger han.

Göran Hagberg var förra året hjälptränare och mycket tyder på att han fortsätter med denna syssla även kommande säsong.

Iljia Dobric tränar Rydaholm. Arkivbild

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *