Sport

IFK:s tränare slutar efter ödesmatchen

IFK:s tränare slutar efter ödesmatchen

Sport På lördag med ödesmatchen mot Varberg blir sista framträdande för Jörgen Petersson och Peter Kuno Johansson som tränare för IFK Värnamo A-lag.

Det är nu nämligen klart att de går skilda vägar.

Jörgen Petersson gjorde sitt återtåg i föreningen 2014. Han har under snart tre år varit ansvarig för IFK Värnamos elitverksamhet samtidigt som han har varit tränare för A-laget. Det är en roll som han under hela perioden har delat med Peter Kuno Johansson som även har varit skolansvarig för Fotbollsakademin som bedrivs i samarbete med Finnvedens Gymnasium.

Under sina två första år i föreningen lyckades duon säkra IFK Värnamos Superettankontrakt utan kvalspel, något som man tidigare aldrig har lyckats med.

– Förhoppningen är att man även kommande lördag kommer att åstadkomma samma bedrift vilket även blir det sista man gör i sina nuvarande avtal som tränare för IFK Värnamo i Superettan, kommenterar IFK:s sportchef Tomas Lundqvist.

– Det har varit klart en tid att Jörgen Petersson inte varit intresserad av att förlänga sitt avtal. Han har erbjudits andra arbetsuppgifter i föreningen som han ännu inte har tagit ställning till och den kommentaren jag har fått är att om han fortsätter inom fotbollsvärlden så är IFK Värnamo första alternativet men han utesluter inte att ta ett jobb utan för fotbollen.

– Vi har tagit beslut att inte heller förlänga med Peter Kuno Johansson för kommande säsong och har därmed aktivt under en period arbetat med att hitta en ny ansvarig för vår elitverksamhet. Jag och hela föreningen är mycket nöjda med det arbete som Jörgen Petersson och Peter Kuno Johansson har gjort i föreningen under snart tre års tid. Båda två har verkligen bidragit till att utveckla hela föreningen. Men en tränarsejour tar förr eller senare slut och vi har ömsesidigt känt att det är dags för föreningen att påbörja ett nytt kapitel, avslutar Tomas.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *