IFK vann mot Mjällby

Sport IFK Värnamo bortavann över Mjällby AIF med 3–2 (1–1).

Man kan säga att det var lite Issam Jebalis show. Han spelade nämligen fram till alla tre målen och han går från klarhet till klarhet. Närmast allsvensk klass över hans agerande i nästan allt.

IFK inledde lite trevande och hemmalaget tog lednignen efter 18 minuter.

Mitt i halvleken började IFK få igång spelet och logiskt kom kvitteringen i minut 42. Issam lurade några hemmaspelare och spelade fram bollen till en frispelad Oscar Johansson som enkelt kunde göra mål.

Tre minuter in på andra halvlek fick Simon Nilsson ett djupledspass från Issam och bollen gick vidare till Pär Cederqvist som även han ur fin position säkert kunde göra mål.

IFK trummade på och det låg fler mål i luften:
– Ja, jag tycker att vi kunde gjort såväl 3–1 som 4–1 och 5–1. Så många målchanser hade vi, säger IFK-tränaren Jörgen Petersson.

I stället kom överraskande en kvittering efter 73 minuter.

IFK gav inte tappt utan trummade på. Ett segermål låg nära till hands och efter 81 minuter kom det. Issam spelade fram Dido Hussein som var säkerheten själv. 3–2 var ett faktum.

Debutant i målet
IFK presenterade en A-lagsdebutant även om det egentligen inte var meningen. Målvakten Jonathan Rasheed fick en axelskada efter 34 minuter och för första gången i A-lagsmatch fick Filip Eriksson ställa sig mellan stolparna. Han gjorde en fin debut.

När det gäller Björn Åkesson så är han säkert med i laguppställningen som målvakt inom kort. Om han eller Jonathan Rasheed får stå i premiären är oklart men ett tips är att det blir Jonathan.

Jörgen Petersson är framför allt glad att man skapade många målchanser. Det ska man också göra mot ett lag som spelar en division under IFK. Mjällby kandiderar säkert för att vinna ettan och komma tillbaka till Superettan.

Fyra byten
IFK inledde med Jonathan Rasheed – Viktor Nilsson, David Engström, Johan Andersson, Peter Jul Nielsen – Simon Nilsson, Martin Claesson, Johan Svahn, Oscar Johansson – Issam Jebali, Pär Cederqvist.

IFK gjorde totalt fyra byten. In kom nämnde målvakten Filip Eriksson, efter 60 minuter Dido Hussein samt fem minuter senare både Freddy Winsth och Englund.

Framåt handlade det i dag mycket om klasspelarna Issam Jebali, Pär Cederqvist och Oscar Johansson.

I övrigt stora utropstecken för nyförvärven Johan Svahn och Peter Jul Nielsen.

Nu blir det ledigt i två dagar för spelarna men redan på måndag är man igång igen med träning fram till fredag. Någon ny träningsmatch blir det inte utan snart får man börja ladda för seriepremiären borta mot Trelleborg.

Låt oss tro att IFK i år kan bli ett lag för den övre halvan. Ser man på träningsmatcherna så känns det inte ologiskt.