Sport

IFK-poäng efter tre förluster

IFK-poäng efter tre förluster

Sport IFK Värnamo tog en poäng i Södertälje men även om man bröt trenden med tre förluster var det inte världens roligaste 0–0-match.

– Vi kunde ha presterat bättre med tanke på att Syrianska fick en man utvisad efter 40 minuter, säger IFK-tränaren Jörgen Petersson.

Syrianska inledde bäst men efter 15–20 minuter vaknade Smålänningarna till:
– Ja, det blev bättre då och vi borde ha tagit ledningen när Dzenis Kozica sköt ett fint skott som tog vid krysset.

Men mer än darr i målställningen blev det inte.

Med en man mindre spelade Syrianska ganska tillknäpp. Man backade en hel del. IFK hade stundtals stort bollinnehav men det var närmast omöjligt att komma till målchanser.

Totalt var det 6–6 i avslut i matchen varav 2–2 på mål eller i målställning. 0–0 får sägas vara ganska logiskt i en match där båda lagen hade behövt segrar.

Freddy Winsth hade en bra målchans och han var IFK:s kanske mest initiativrike spelare. Även Victor Nilsson var mycket bra. Victor är ganska liten men på plan en stor spelare.

Issam Jebali glimtade stundtals till då och då. Han är ju en kille som fortfarande är mycket utvecklingsbar och det skulle inte förvåna om han snart spelar i Allsvenskan.

Både Martin Claesson och Pär Cederqvist fick utgå efter skador. Martin fick en huvudskada vid en duell och PC skadade ena ögonbrynet. Skadorna är nog inte värre utan att de kan vara med i nästa match.

Jörgen Petersson säger att man inte tänker på om man förlorat flera matcher i rad utan går in för varje match att just den ska vinnas. Nu har man inte klarat det på de fyra senaste matcherna och IFK är utan tvekan neddragning kampen om att inte ramla nedåt i tabellen.

Freddy Winsth en av de mest offensiva i IFK. Från hemmamötet i Värnamo. Foto: Jim Carlsson

 

Taggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *