Sport

IFK kryssade igen

IFK kryssade igen

Sport   IFK Värnamo får vänta på en vinst.

För fjärde gången i rad blev det 1–1 på Finnvedsvallen, i kväll mot IK Frej.

Ett resultat som får betraktas som rättvist. Det var en match som länge var ganska trist och innehållslös, men i takt med att tröttheten smyger in i allt fler ben blir det också händelserikare.

Värnamo var länge i uppförsbacke, ty Frejs ledningsmål kom efter blott 35 sekunder. Täbylaget var klart aggressivare och löpvilligare i första halvlek och hade också stor bollprocent. IFK hade svårt att skapa något, antingen gick det för sakta eller slogs bollar bort lite för enkelt. Den ende som var riktigt på hugget var Adam Chennoufi som också var den ende som presterade avslut.

Men, om IFK:s första halvlek var blek var den andra avsevärt bättre. Fler vit-blå spelare insåg faran och började jobba bättre. Laget vårdade också bollen bättre och när det som bäst behövdes kom kvitteringen. Gentrit Citaku fick till en bra frispark från långt håll och fram störtade David Engström och nickade in 1–1.

Engström börjar därmed hota Pär Cederqvist som titeln IFK:s skytteliga-vinnare. PC har gjort sju och Engström är nu uppe i fem.

På slutet böljade spel och chanser åt båda håll. IFK hade ett par rejäla möjligheter, men det blev den gamla vanliga visan, alltså 1–1.

Frej nöjda – inte Kuno

Frejs tränare Bartosz Grzelak var ganska nöjd på presskonferensen.

– 1–1 här är helt okej.

Annars inledde han så här:

– Vet inte vad man ska säga om en sådan här match.

Men, han hittade ord:

– Vi började bra, men sedan var det jämnt i 89 minuter. Spelet präglades av två lag som jobbar hårt och vi hade ett antal semi-lägen.

Frej var länge det bättre laget, men IFK fick energi i och med kvitteringen.

– Efter ett mål vi borde hanterat bättre då vi känner till Engströms kapacitet. På slutet böljade det med lite mer bollprocent för Värnamo, tyckte Frejtränaren.

Bedrövlig inledning

Peter ”Kuno” Johansson var förstås inte nöjd med underläge efter 35 sekunder.

– Inledningen var bedrövlig. Vi var passiva och så pratar vi om att vara aggressiva och i stället var vi en meter efter hela tiden.

Men, Kuno fick anledning att bli gladare.

– En stor eloge till killarna för att de reste sig igen. Vi hade två fina inspel att avgöra på fria ytor, men måste i stort springa mer. Det duger inte att ha 80 procents fart och vi måste hitta ett mer vägvinnande spel.

Återstår att se om det kommer i nästa match, kommande tisdag och åter hemma, då mot Trelleborg.

David Engström fick pris som bäste hemmaspelare och det är bara att instämma. Han hade dock stark konkurrens av Oskar Johansson. Plus i övrigt till Victor Nilsson, Freddy Winst och Adam Chennoufi för hans första halvlek.

Foto: Peter Magnusson

Taggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *