Sport

IFK föll ned till kvalplats

Sport IFK Värnamo mäktade inte förbättra sin position i superettan utan är nu ordentligt indraget i bottenstriden efter 0–3 mot Utsikten.

Ja, IFK och Utsikten bytte också plats i tabellen, vilket innebär att Värnamo är på negativ kvalplats.

Alltså en tung söndag på Ruddalens konstgräs. Ett underlag som Utsikten behärskade klart bättre än IFK.

Värnamo får vänta på sin första bortaseger och att nollan i den kolumnen är ospräckt är en förklaring i att laget nu är indraget i de nedre streckstriderna.

En annan orsak är att spelet inte fungerar. I dag var det inte mycket till anfallsspel även om det såg hoppfullt ut sedan chocken efter Utsiktens ledningsmål efter mindre än två minuter lagt sig.

– Första halvlek är helt okej, ansåg också Peter ”Kuno” Johansson.

Ja, 1–0 så långt skildrade inte matchbilden.

– Ja, både Issam och Oskar var nära, konstaterade Johansson.

Issam hade två avslut som normalt resulterat, men den här vårsäsongen har inte varit normal för IFK Värnamo. Laget har inget flyt och får definitivt ingenting gratis.

Som när Jebali höjde armarna för mål, men där en hemmaspelare i sista tiondelen var framme och rensade på mållinjen. Alla tittade åt linjedomaren, men han gjorde inget tecken.

Tungt, tungt.

 

Utvisningen avgörande

Andra halvlek började lika dystert som den första.

– Ja, 2–0 efter två minuter, precis som i första halvlek, suckade Kuno.

Strax därefter kom nästa kalldusch. Lagkaptenen Martin Claesson fick sitt andra – billiga – gula kort. Två varningar innebar också att domaren visade upp det röda och IFK i 0–2-underläge fick fortsätta en man kort.

– Martins båda gula kort var hårt dömt och utvisningen dödade också matchen. Att vinna matcher och samtidigt ligga under med 0–2 är svårt.

Så sant som det var sagt. IFK var i ett hopplöst läge, men gav aldrig upp utan försökte och jobbade på. Men, ett lag i motgång har ju inga marginaler med sig.

Vad gör ni åt detta?

– Det är bara att åka hem och träna på.

En match återstår innan semestern, Varberg hemma.

– Nu ska vi slå Varberg, säger Peter Johansson.

Klart han måste tro det. Men, då krävs att laget får i gång ett spel som krävs på den här nivån. Just nu finns inte det liret.

Bittert, men dessvärre sant.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *