IFK F17 DM-vann med 4–1

Sport IFK Värnamo F17 tjejer spelade på fredagskvällen åttondelsfinal i DM.

Huskvarna FF stod för motståndet på Zinkensdamm i Huskvarna, och det var klasskillnad mellan lagen. IFK–tjejerna gjorde 1–0 redan i fjärde minuten, Illi Vllsilja stötte säkert in bollen i buren.
Sedan stod Värnamotjejerna för allt som hände i första halvlek och Jennie Hellström i Värnamomålet behövde inte ingripa. Dessvärre var det en mängd fina lägen som inte utnyttjades och den lilla ledningen stod sig halvleken ut.

I andra halvleks fjärde minut tilldömdes IFK straff efter en solklar hands som Amanda Heiel säkert slog in. Scenariet från första halvlek fortsatte: IFK ångade på och missade mängder av chanser, men så kontrade HFF in en reducering och det blev lite nerv kom in i matchen. Det varade endast i några minuter då IFK gjorde två mål sista minuterna, ett självmål efter hörna och en distinkt bredsida från Mona Charour. Seger 4–1.
– Bra insats från samtliga fötter, särskilt roligt med comebackande Alma Ingelsten efter skada, noterar IFK-ledaren Andreas Heiel.

IFK är vidare till kvartsfinal och detta härliga gäng får spela minst ytterligare en match ihop.