Sport

IFK-damer U vann med 3–1

Sport IFK Värnamo damer U fick en bra start i damtvåan.

Det blev 3–1 över Nässjö.

IFK är nykomling i tvåan med räds inte motståndet. Dagens match var den bästa så här långt in på säsongen och segern var helt rättvis.

– En kanonmatch, vi är mycket nöjda, säger IFK-ledaren Andreas Heiel.

Hemmalaget skapade en hel del måchanser. Gästerna hade i stort sett inte mer än den de gjorde mål på.

Annie Pettersson visade vilken stor talang hon är. Hon var var klart bäst av alla tjejer på plan. Hon gav för övrigt IFK ledningen efter 35 minuter och hade fler målchanser som ett ribbskott som damp ned på mållinjen.

Efter 43 minuter gjorde Amanda Heilel 2–0. 3–0 kom efter 56 minuter innan gästerna reducerade i minut 82.

Bland dem som får lite extra beröm förutom Annie märks Felicia Schellhas och Nathalie Jarl.

I nästa match väntar tippade topplaget Husqvarna FF och då får IFK U inte ha med några bänkspelare från A-leget eftersom A spelar match samtidigt.

Text: Per Bunnstad