IFK-dam leder i paus

Sport IFK Värnamos damlag i division 1 spelar just nu på Finnvedsvallen mot Onsala BK.

Första halvlek är slut och IFK leder med 2–0.

Onsala är tvåa i mellersta ettan och vann tidigt i våras mot IFK med 3–1. Det var då och nu har IFK växt in i div 1-munderingen. Ledningen är fullt rättvis i en match som haft all tänkbar väderlek. Det började i perfekt fotbollsväder. Efter drygt 20 minuter började det regna, mullra lite och det blev mörkare och mörkare. Regnet ökade till skyfall och bollen stannade tvärt. Lagom till paus är det solsken och vindarna har försvunnit.

IFK tog ledningen i 15:e minuten. Linda Persson slog ett inlägg från höger som både Ronja Fröberg och Annie Petersson mötte vid bortre stolpen. Ronja fick målet av speakern men IFK:s damboss Nikko Eremidis har meddelat att det var Annie som tryckte bollen i mål.

Precis före pausvilan kom också 2–0. Ronja Fröberg slog hörna från vänster, bollen vidare till bortre stolpen där Fanny Holmberg obevekligt stänkte in tvåan.