Sport

IFK-dam bjöd på poäng

Sport IFK Värnamos damlag bröt poängnollan i förra matchen, men i dag blev de vit-blå åter poänglösa.

IFK hade ledningen, bjöd på kvitteringen och då tog gästande IFK Norrköping över. Matchen på Finnvedsvallen slutade 1–2 (1–0).

Efter två förluster mot topptippade lag tog IFK Värnamos damer första poängen i tredje omgången genom 2–2 borta mot Mariebo IK. Också ett lag som tros vara högt upp i tabellen.

IFK Norrköping hade inlett serien med oavgjort, följt av seger (5–0 mot Westbo) och senast förlust mot Böljan (0–4). Samma Böljan som IFK premiärförlorade mot med 0–3.

Stärkta av första poängen var förstås första segern i IFK:s sikte. Och, IFK inledde inte med något fegspel. Redan i andra minuten kom första avslutet, lågt skott från Fanny Götesson, men rakt på målvakten. Hetare chans hade Götesson i sjätte minuten då Norrköpings målvakt var ur spel där bollen till slut hamnade hos Ronja Fröberg som drog till. Målvakten var dock tillbaka och petade till hörna.

Gästerna hade också lägen och var snabba i omställningarna med breddat spel som öppnade upp. I tolfte minuten blev det också mål, men samtidigt offside. Nytt bra läge hade Norrköping i 19:e minuten, men Jennie Hellström i hemmamålet var åter på rätt plats.

Matchminut 23 hade IFK två hörnor, bra slagna av Linnéa Höögs. På den andra klev Annie Petersson upp, nickade snyggt men aningen utanför.

Vackert mål

Norrköping hade ställt om flera gånger, men det behärskade också Värnamo. I 26:e minuten slogs ett långpass på högersidan, Annie Petersson ruschade framåt, passade inåt mål och där dök Fanny Holmberg upp och vinklade in 1–0.

Tre minuter efter det var det läge igen. Götesson vände bort sin motståndare, fick läge men rakt på målvakten. Sak samma för gästerna i nästa minut då Hellström fick sista ordet.

Jätteläge skapade IFK i 37:e minuten. Holmberg frispelade Götesson som dock slog bollen för nära målvakten och i andravågen drog Annie Petersson bollen högt över målställningen. Samma visa följde på ett högerinlägg då Annie satsade på volley.

Norrköping bjöds in

Andra halvlek började ungefär som den första såg ut. Alltså böljande spel. IFK hade två bollar utanför Norrköpingsburen och gästerna sköt över på en ännu bättre chans. Något bra spel av den högre skolan handlade det inte om, dessutom tempofattigt.

Men, det blixtrade till i 57:e minuten då Norrköping hade en klockren stolpträff och Fanny Trehag avvärjde med att dra bollen till hörna.

Ny kalldusch följde då Norrköping tryckte på. Det bar sig inte bättre än att Linnéa Höögs vid rensning sköt i egen målbur.

Norrköping fick gratis ny energi, och ett ängsligt Värnamo var under stark press.

IFK gjorde ett par byten, flyttade upp spelet en stund, men blottade sig bakåt och det utnyttjade gästerna. Linda Karlsson dundrade in 1–2.

Visst försökte Värnamo komma igen, men kollektivet fungerade inte och Norrköping vände norrut med alla tre poängen.

Självklart var det deppigt efter slutsignalen.

– En tung förlust, tycker tränaren Patrick Schellhas.

• Var det här er sämsta match så här långt?

– Ja, det får man nog säga. Man är alldeles tom efter det fina spel vi hade mot Mariebo.

Ja, i ärlighetens namn var det inte mycket som stämde.

– Det saknades geist, vi höll inte ihop lagdelarna, slog bort alldeles för många passningar och fick jaga både bakåt och framåt.

Bäst i IFK var målvakten Jennie Hellström, Fanny Trehag i defensiven och Annie Petersson.

Matchfakta

IFK Värnamo–IFK Norrköping DFK

1–2 (1–0)

Mål: 1–0 (26) Fanny Holmberg (Annie Petersson), 1–1 (59) självmål, 1–2 (76) Linda Karlsson.

Avslut på mål: 8–16 (7–5).

Avslut totalt: 17–22 (11–7).

Hörnor: 3–5 (3–2).

Varningar: Moa Cato, N (50),

IFK:s lag: Jennie Hellström– Emma Albertsson, Fanny Trehag, Linnéa Aronsson, Linnéa Höögs (65)– Emilia Schellhas, Ronja Fröberg– Elin Fransson– Annie Petersson (72), Fanny Holmberg, Fanny Götesson.

Avbytare: Felicia Schellhas (65), Linda Persson (72), Julia Bergström.

Domare: Milan Djordjevic, Gislaved.

Publik: 142 (inkl funktionärer).