Sport

IFK behöver en vinst

IFK behöver en vinst

Sport Inte sedan 2 juli har IFK Värnamo vunnit någon match i superettan.

Åtta matcher har sedan spelats med tre förluster och fem kryss. I kväll spelar IFK hemma mot IK Frej och nog längtar många efter en seger.

Precis före ett par veckors semester vann IFK Värnamo på Finnvedsvallen mot Dalkurd med 1–0. Att det sedan bara blivit 5 poäng av 24 möjliga är förstås inte så bra, men egentligen har IFK bara flopapt rejält en gång, 0–5 mot Athletic. Förlusterna mot formstarka GAIS och alltid för de vit-blå svåra Sirius är inte mycket att säga om.

Kryss mot Dalkurd borta i returen var starkt, likaså mot HBK. Mot ÖIS då IFK var i underläge två gånger så 2–2 får accepteras. Däremot kunde det varit seger mot såväl Degerfors som Ängelholm, men viktigast var att laget inte förlorade.

I kväll står IK Frej från Täby på andra sidan. Räkna med en jämn drabbning. Förra året vann IFK hemma med 2–1, föll borta med 0–1 men spelade kryss i våras, 1–1 sedan Täbygänget kvitterat i 90:e minuten. Surt sa räven…

IFK har på elva hemmamatcher sviten 5–5–1 medan Frej på elva bortamatcher har 1–5–5. De har ett klart bättre hemmafacit, segrar mot Dalkurd, Åtvidaberg och Athletic på sistone.

Det här är en match IFK helst ska vinna. Laget är just nia i tabellen, en poäng före Frej. Just nionde plats är Värnamos bästa slutplacering i superettan (år 2014). Vid seger stiger chanserna att nå en bättre slutplacering i år då flera villebråd finns inom räckhåll. Ner till kvalstrecket har IFK åtta poängs marginal.

Så, det gäller att framför allt inte förlora i kväll.

När det gäller IFK:s lag är Johan Svahn avstängd medan Pär Cederqvist och Simon Nilsson är tillbaka då inte fick vara med mot Sirius. Frej har i kvällens match två spelare avstängda.

Fakta inför matchen

Lagens tabellplaceringar: 9) IFK, 30 poäng (26–30), 10) Frej, 29 (30–34).

IFK:s fem senaste: Sirius (b) 0–2, Örgryte (b) 2–2, Halmstad (h) 1–1, GAIS (b) 1–3, Ängelholm (h) 1–1.

Frejs fem senaste: Assyriska (b) 0–0, Dalkurd (h) 2–1, Trelleborg (b) 1–4, Åtvidaberg (h) 2–1, Athletic (h) 1–0.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *