Horda avslutade med femetta

Sport Serievinnaren Horda AIK avslutade med att vinna över gästande Peking med 5–1.

Peking tog ledningen genom Musab Ali Mohamed och spelade bra i inledningen. Man hade bud på fler mål men i stället kvitterade Kenan Arslanovic efter 33 minuter på ett som gästade tyckte offsidemål.

Efter 38 minuter gjorde Kenan 2–1 och ytterligare fyra minuter senare 3–1. Det var ett äkta hattrick inom loppet av knappt tio minuter.

Johannes Widerberg punkterade matchen med 4–1 efter 66 minuter och efter 75 lobbade Khalid Abdalla Hassan Mohieldin in 5–1.

Johannes Nylander i Peking var mycket bra, kanske till och med bäst på plan.

Hos hemmalaget extra beröm till tremålsskytten, Nazif Brahimi, Johannes Widerberg och Karl Dahl.

Efter matchen hade Horda en bankett med god mat och prisutdelning: guldmedalj för seriesegern i division 6.

– Nu blir det kvalspel och vi får inleda mot Norrahammar eller Reftele, noterar Hordas ordförande Torsten Lindberg.

Spelprogrammet lottas i morgon eller senast tisdag.

Text: Per Bunnstad