Sport

Hiljemark bra i jubileumskampen

Hiljemark bra i jubileumskampen

Sport Tidernas första svenska landskamp, för nära 108 år sedan gav 14 mål, och noll byten.

Sveriges 1000:e landskamp mot Slovenien bjöd noll mål men nio byten. Hur som, EM-lägrets första test var inte poänglöst utan gav flera positiva kvitton.
– Jag ser många positiva saker men jag vill ju vinna matcher. Och då måste man sätta chanserna, sa Erik Hamrén direkt efteråt till TV4

Första halvleks mest framträdande svenskar var Emil Forsberg som stod för flertalet av de offensiva initiativen och Andreas Isaksson som med två kvalitetsräddningar hindrade Brezjak från att bli förste målskytten i matchen.

Ex-MFF-aren Jimmy Durmaz var tillbaka på sin gamla hemmaplan men i en minst sagt ovan roll – som vänsterback. Örebroaren kunde inte minnas att han gjort en hel match på den positionen någonsin förut.

– Men det känns bra. Offensivt jättebra och defensivt lite ovant men jag tycker det gått bra, sa Jimmy som enligt plan bytte plats med Sebastian Larsson till höger mittfält i den andra halvleken.

Om Andreas Isaksson briljerade i den första halvleken så fick kollegan på andra sidan Vid Belec chansen i den andra. Med ett mer resolut spel tog Sverige greppet och John Guidetti, två gånger om, respektive inhoppande Marcus Rohdén var närmst att ge blågult ledningen.

Förbundskapten Erik Hamrén tyckte att det svenska spelet tagit sig efterhand.

– Jag ser saker som är bra och andra som är mindre bra. I andra halvlek är vi betydligt starkare än i första. Och betydligt bättre defensivt också, säger Hamrén som tyckte att slovenerna fått vinna för många dueller före paus och att Sverige fastnat i de egna uppspelsförsöken.

Och i den andra halvleken hade uppryckningen mycket väl kunnat ge utdelning. Sverige skrapade ihop tillräckligt för att motivera ett mål.
– Viljan och attityden finns där. Sedan måste vi sätta dit den när vi får de chanserna också.

Gislavedssonen Oscar Hiljemark var en av de bättre i det svenska landslaget.

Imorgon tisdag flyttar landslaget vidare till Båstad där man kommer att husera fram till matchen mot Wales på söndag.

Källa: Svenska Fotbollförbundet

Taggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *