Sport

Guld till Lina Nguyen

Guld till Lina Nguyen

Sport Efter helgens Götalandsmästerskap för seniorer i tyngdlyftning stod det klart att Värnamo Atletklubbs unge talang, 16-åriga Lina Nguyen kvalat in till 2017 års senior-SM i klass -48 kg som går av stapeln i Borås i mitten av sommaren.

Lina inledde tävlingen med ett kontrollerat lyft i ryck på 41 kg. Efter två resterande missar i ryck avgjorde hon senare tävlingen och tog hem guldet genom att klara 50, 54 och 57 kg i stöt. Det sista lyftet visade på att det finns mycket mer att ge och det ser ljust ut inför nästa års Svenska Mästerskap.

Tävlade gjorde också klubbkamraten John Nguyen även han 16 år gammal. John som tävlade i klass +105 kg, hade inte ett lätt motstånd men kunde ändå knipa en fjärdeplats och ett nytt personligt rekord i stöt på 105 kg vilket är ett mycket bra resultat för en 16-åring.

Tävlingen var det största Götalandsmästerskapet detta decennium och hade närmare 80 tävlande. En av dem var OS-deltagaren Angelica Roos som enkelt vann klass 63 kg med resultaten 188 kg (80 kg i ryck och 108 i stöt).

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *