GAIS för bra för IFK Värnamo

Sport IFK Värnamo förlorade med 1–3 (0–2) i bortamötet med GAIS.

Matchen var ganska jämn i inledningen men hemmaspelarna var mer alerta och IFK-försvaret hade det tufft att försvara sig. Det såg ut bli mållöst i första halvlek men då kom några mardrömsminuter för IFK: 1–0 efter 42 minuter och 20 tre minuter senare. Till råga på allt kom 3–0 blott åtta minuter in på andra halvlek.

IFK hade helt svårt att hänga med de snabba ”Makrillarna”.

Efterhand spelade IFK upp sig något och efter att ha varit på plan i tolv minuter spelade IFK Norrköpings-lånet Gentrit Citaku fram Pär Cederqvist som gjorde mål.

Sammantaget måste det sägas: IFK föll mot ett bättre alg. GAIS har nu 11–12 matcher i rad utan förlust. IFK har nu fem matcher i rad utan vinst.

IFK-tränaren Jörgen Petersson tycker ändå att IFK svarade för en bra bortamatch i 40 minuter.

– Vi mötte ett mycket bra lag och i slutet kom vi tillbaka. Fin moral av killarna, säger Jörgen.

Extra plus i IFK till Tobias Englund. Inbytta Felix Wieslander, Gentrit Citaku och Johan Andersson hörde också till de bättre. Målvakten Jonathan Rasheed har tidigare varit strålande men i dag var han inte helt på topp.

– Nu laddar vi om för matchen i cupen mot Torslanda, säger Jörgen.

Den matchen gäller mycket. Vinner IFK får man spela i slutspelsserierna till våren och får då möta starkt motstånd.